Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στον DJ Tiesto απο AthensHousefm.com

O Tijs Verwest, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Tiesto, γεννήθηκε στην Μπρέντα της Ολλανδίας στις 17 Ιανουαρίου του 1969. Ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηληκία και έχει χρησιμοποιήσει πολλά ψευδώνυμα στο παρελθόν. Ο ήχος της μουσικής του είναι Progressive – Trance με εκατομύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.


Ξεκίνησε τη καριέρα του ως dj παίζοντας disco μουσική σε μικρά μαγαζιά,
μέχρι να τον πάρουν σε ένα τα πιο γνωστά clubs της πόλης του, το «Spock». Η μουσική του Tiesto ξεχώριζε γιατί ήταν πολλά χρόνια μπροστά. Αυτό το πρόσεξε η δισκογραφική εταιρεία «Basic Beat Recordings» από το Rotterdam, από την οποία κυκλοφόρησε η πρώτη του συλλογή στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Το 1997 μαζί με τον Arny Bink, ίδρυσε την δισκογραφική εταιρία «Black Hole Recordings» και κυκλοφόρησε τις συλλογές του «Allure», «Drumfire», «Hammock Brothers», «Paradise in Dubs», «Passenger», «Roze», «Stray Dog»,¨»Tom Ace» και «Wild Bunch».
Το ντεμπούτο του στην Αμερική έγινε το 2000 με τη συλλογή Summerbreeze, η οποία περιείχε το remix του «Silence» των Delerium με φωνητικά της Sarah McLachlan, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο και ήταν για αρκετές εβδομάδες στην κορυφή του Αγγλικού Top 10. Το 2001 ο Tiesto, ίδρυσε την «Magik Music» και μαζί με την «Black Hole Recordings» κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα οι παραγωγές του σε συνεργασία με άλλους γνωστούς παραγωγούς (Cor Fijneman, Ton TB και Mark Norman). Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της μουσικής όπως Paul Oakenfold, Armin Van Buuren, DJ Montana, Mauro Picotto και Ferry Corsten. Κομματια του οπως το «Flight 643″, «Suburban Train», «Lethal Industry», «In My Memory», «Traffic» και «Just Be» έγιναν επιτυχίες σε σύντομο διάστημα και ακούγονται μέχρι και σήμερα.
Tο 2002 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του «DJ Mag» ως ο καλύτερος DJ του κόσμου και για τρία συνεχόμενα χρόνια ήταν στην κορυφή του «Top 100 DJ Poll». Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει διεθνώς συνολικά 35 βραβεία και τίτλους. Η καριέρα του Tiesto απογειώθηκε από εκείνη τη χρονιά και άρχισε να παρουσιάζει dj sets του σε στάδια τα οποία γέμιζαν στις συναυλίες του. Το 2004 έπαιξε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο στο στάδιο ενώ δισεκατομύρια τηλεθεατών παρακολουθούσαν κι αυτοι την τελετή από τους δέκτες τους.
Ο τελευταίος του δίσκος «Elements of Life» κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες και περιέχει 12 tracks. Εκτός από το ομώνυμο κομμάτι, ξεχωρίζει το «Carpe Noctum» που θα έλεγε κανείς ότι είναι ο «διάδοχος» του «Traffic». Στο CD επίσης περιλαμβάνεται και το κομμάτι «Dance4Life» που κυκλοφόρησε νωρίτερα σε cd single και έγινε ήδη επιτυχία.