Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Aποκαλύφθηκε το PlayStation Phone;

Σε δήλωση της στο site NowGamer η Sony διέψευσε τις εικόνες που είχε στην κατοχή του το Engadget, καταρρίπτωντας τα...
όνειρα όσων αισιοδοξούσαν πως, επιτέλους, πήραν την πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο Playstation Phone. Αν και οι εικόνες, σύμφωνα με την ίδια, είναι ψεύτικες, απέφυγε να σχολιάσει κατά πόσο ισχύει το ίδιο και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παρέθεσε το Engadget μαζί με αυτές.

Ακολουθεί η αρχική είδηση, όπως αναρτήθηκε νωρίτερα:


Από ότι φαίνεται, το γνωστό blog Engadget κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια συσκευή που «διέρρευσε» από τη Sony Ericsson, η οποία φαίνεται να είναι ένα... PSPgo με Android - ή, με άλλα λόγια, το εδώ και καιρό φημολογούμενο «κινητό - PlayStation». Αρχικές πληροφορίες θέλουν τη συσκευή να βασίζεται στην επόμενη έκδοση του Android, 3.0, γνωστή με κωδικό όνομα Gingerbread, σε συνδυασμό με ένα τροποποιημένο από τη Sony Marketplace στο οποίο πέρα από τις συνηθισμένες «apps» του Android θα μπορεί κανείς να βρει και παιχνίδια σχεδιασμένα ειδικά για τη νέα πλατφόρμα των Sony-Google.Η συσκευή διαθέτει επεξεργαστή MSM8655 της Qualcomm στο 1GHz, 512MB RAM και 1GB ROM. Η οθόνη δεν διαφέρει πολύ από τα «μεγάλα» σημερινά smartphones, με μέγεθος κοντά στις 4.1ʼʼ.

Όσον αφορά στα χειριστήρια, δυστυχώς το αναλογικό pad των PSP απουσιάζει, με κυρίαρχα τον κλασσικό «σταυρό» κίνησης και τα τέσσερα γνώριμα πλήκτρα δράσης όλων των κονσολών της σειράς Playstation (Χ – κυκλάκι – τρίγωνο – τετράγωνο). Ανάμεσα σε αυτά, όμως, βρίσκεται μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια αφής, η οποία προφανώς θα μπορεί να αναλάβει το ρόλο όχι μόνο ενός, αλλά δυο αναλογικών pads, ικανοποιώντας επιτέλους όσους αισιοδοξούσαν εδώ και χρόνια πως «η επόμενη εκδοχή του PSP θα έχει, επιτέλους, δυο αναλογικούς μοχλούς όπως `τα μεγάλα` PlayStations». Και, διότι σίγουρα κάποιου θα αναρωτηθούν για αυτό, ναι, το touchpad από ότι φαίνεται, θα υποστηρίζει και multitouch και ναι, υπάρχουν και οι γνώριμες «σκανδάλες» που αποτελούν πια de facto χαρακτηριστικό σε όλα τα τυπικά joypads.

Όπως τόνισε και το Engadget, όλα για την ώρα είναι ρευστά, και αφού η συσκευή είναι «πρωτότυπο», κανείς δεν εγγυάται πως αυτή θα είναι η τελική μορφή της – αν και, θυμίζοντας αρκετά το υπάρχον και δοκιμασμένο PSPgo, μάλλον δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά στη δομή της και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της (πέρα από έναν αναγκαίο… «καλλωπισμό» της κάπως «εργοστασιακής» τωρινής εμφάνισης της).
Πηγή : pcw.gr